Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συνέντευξη Air Force One

Με αφορμή τη πρόσφατη κυκλοφορία τους με τίτλο Γκρίζος Ήλιος, οι Air Force One παραχώρησαν στην ομάδα των United Elements μια αποκλειστική συνέντευξη. O Αντίθετα Ταγμένος και ο Torreto μιλούν για τον νέο τους δίσκο και όχι μόνο!

United Elements: Καλησπέρα, παιδιά! Καλώς ορίσατε στο site μας.

Air Force One: Καλώς σας βρήκαμε! Ευχαριστούμε πολύ για το βήμα που μας δίνετε.


United Elements: Πριν κάποιες μέρες, λοιπόν, κυκλοφορήσατε τη πρώτη επίσημή δουλεία σας με τίτλο Γκρίζος Ήλιος. Μιλήστε μας για αυτή. Είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα;

Air Force One: Ο Γκρίζος Ήλιος πρόκειται για ένα EP με 6 τραγούδια σε συνεργασία με τον παραγωγό JayOne. Το setup του δίσκου είναι ευρέως διαδεδομένο στην Αμερική, ένα group/mc στα μικρόφωνα και ένας και μόνο παραγωγός στα beats, κλασσικές καταστάσεις. Το αποτέλεσμα που βγήκε ήταν αυτό που θέλαμε, αυτό που είχαμε εξ αρχής σχεδιάσει, για αυτό και το ακούτε αυτή τη στιγμή. Από τη πλευρά μας θεωρούμε πως είναι μια προσεγμένη δουλεία με μεράκι, καλύπτοντας απόλυτα την μουσική αισθητική μας. Αφιερώσαμε πολύ χρόνο και χρήμα, αλλά άξιζε το κόπο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν ένα όμορφο “ταξίδι” και νιώθουμε ευχαριστημένοι και ανακουφισμένοι για την όλη μας προσπάθεια.


United Elements: Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον JayOne;

Air Force One: Γνωρίζαμε τον ήχο του, μας άρεζαν τα βαριά του drums και το κλασσικό essence που αποπνέουν οι παραγωγές του. Ήρθαμε σε επαφή μαζί του για κάποια συμμετοχή στο LP που τότε ετοιμάζαμε με πυρετώδεις ρυθμούς, εκεί ας πούμε έγινε το πρώτο connection! Συζητήσαμε, είδαμε πως κολλάμε μουσικά και, ξέρεις, αυτά τα πράγματα δε θέλουν και πολύ να γίνουν, αποφασίσαμε να αφήσουμε προσωρινά στην άκρη ότι κάναμε εκείνο τον καιρό και να βάλουμε μπροστά το project “Air Force One & JayOne”. Από την άνοιξη που μας πέρασε δουλέψαμε μαζί του συστηματικά και έτσι φθάσαμε λίγες μέρες πριν το 2012 να έχουμε στα χέρια μας τον Γκρίζο Ήλιο.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΝ ΓΚΡΙΖΟ ΗΛΙΟ ΕΔΩ

United Elements: Αλήθεια, από πού εμπνευστήκατε τον τίτλο;

Air Force One: Όλα γύρω μας διαδραματίζονται κάτω από έναν ήλιο γκρίζο. Στο αστικό τοπίο που ζούμε οι περισσότεροι, ο Ήλιος, σα συμβολισμός, είναι αυτός που μας δίνει ζωή, αλλά, ταυτόχρονα το γκρίζο, κι αυτό σα συμβολισμός, είναι αυτό που μας τη παίρνει. Αναφερόμαστε σε όλα αυτά τα διττά αγαθά και καταστάσεις που μας έχουν κατακλύσει και ουσιαστικά καταντήσαμε δέσμιοι αυτών. Το σύγχρονο lifestyle, μεταξύ άλλων, είναι ένας Γκρίζος Ήλιος. Κάθε ψευδαίσθηση που σου προσφέρει προσωρινή ευημερία και έπειτα σε καταρρακώνει σταδιακά είναι ένας Γκρίζος Ήλιος. Επίσης, σαφώς το ηχόχρωμα το cd είναι στο φάσμα του γκρι, με κάποια, ελάχιστα, χρυσά highlights στο φόντο! Style needs no color, οπότε εγένετο Γκρίζος Ήλιος!


United Elements: Βλέπουμε ότι στους συντελεστές του δίσκου συγκαταλέγονται ηχηρά ονόματα στη Hip Hop σκηνή, πείτε μας δυό λόγια για αυτό.

Air Force One: Ναι, πέρα απ’ τον JayOne που ήταν ο συμπρωταγωνιστής μας σε όλο αυτό, παρέχοντας το ηχητικό υπόβαθρο μέσα απ’ τα ASR-10 και τα Mirage, είχαμε μια δυνατή ομάδα με την οποία συνεργαστήκαμε άψογα, καθώς μας πλαισίωσε αρμονικά. Ο Γκρίζος Ήλιος, λοιπόν, ηχογραφήθηκε και υπέστη mastering από τον Krase στα Dope Beat Studios, μάστορα του ήχου. Μας πίστεψε, μας στήριξε και αυτό μας τιμάει. Επίσης, σε δύο κομμάτια συμμετέχει ο DJ Waif, δείχνοντας τα skills του στις στροφέδρες, ενώ σε ένα κομμάτι η Irene μας προσέφερε τα φωνητικά της, “χρωματίζοντας” το. Το εξώφυλλο είναι μια δημιουργία του θρυλικού Jasone των SGB, πρωτοπόρου graffiti crew στην Ελλάδα από τις αρχές του ’90. Κατά τα άλλα, η επιμέλεια παραγωγής είναι αποκλειστικά δική μας. Φυσικά, να μη ξεχάσουμε την Ελένη Αμαξοπούλου, που πλέον είναι η επίσημη φωτογράφος του group, μετά από τόσες συναυλίες που μας έχει φωτογραφήσει! Ευχαριστούμε και εσάς για την ιντερνετική και όχι μόνο υποστήριξη σας. Αξίζει να πούμε πως άτυπο μας συνεργάτη θεωρούμε οτιδήποτε μας δίνει έμπνευση, οτιδήποτε έχει να κάνει με εμάς συνειδητά ή όχι.


United Elements: Πείτε μας για τη συνεργασία σας με τον Jasone. Πως έγινε;

Air Force One: Καταρχήν, να πούμε πως είμαστε μεγάλοι fun του από πιτσιρικάδες, από τότε που πρωτοξεκινήσαμε να μπλεκόμαστε με την κουλτούρα. Η επαφή μαζί του έγινε από τον Krase, μιας και είναι στο ίδιο graffiti crew. Μιλάμε για έναν άνθρωπο - σύμβολο στο ελληνικό Hip Hop και ταυτόχρονα για έναν καλλιτέχνη χωρίς καθόλου τουπέ, έτοιμο να ακούσει τις ιδέες σου πάνω σε κάτι που αναμφισβήτητα είναι κορυφαίος. Ήταν μεγάλη μας τιμή που δέχθηκε να συνεργαστεί μαζί μας. Όσο για το αποτέλεσμα δεν υπήρχε περίπτωση να μη μας αρέσει, τόσο απλά!


United Elements: Μιας και τα κομμάτια το ΕP είναι λίγα, θα μας κάνετε ένα mini inside Γκρίζος Ήλιος; Τι έχουν να περιμένουν όσοι ακούσουν τη δουλειά σας;

Air Force One: Ό ήχος όλου του δίσκου μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ξεπερασμένος και παλιομοδίτικος, για άλλους ότι πιο κλασσικό και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα πορεία του rap. Αναφερόμαστε βέβαια στον ήχο των 90’s, τη λεγόμενη Golden Era. Όσο αφορά το περιεχόμενο του στίχου, ξεκινάμε με το Συνήθεις Ύποπτοι, κομμάτι με έντονο battle χαρακτήρα και μπόλικα punchlines, έτσι μας αρέσει να γράφουμε πάνω σε τέτοιας tracks, τέτοιας θεματολογίας. Το να αρχίσεις να βρίζεις είναι το μόνο εύκολο και ποτέ δε πονούσε πραγματικά τον αντίπαλο, η έξυπνη ατάκα, όμως, είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, style matters only. Το ομώνυμο, Γκρίζος Ήλιος, είναι ο βασικός άξονας του ΕP και ανεπίσημη “παρουσίαση” μας στο κοινό, με τον JayOne να χώνει στο beat ελληνικό sample. Στη συνέχεια, το Τέλος Χρόνου αποτελεί μια συλλογή εικόνων απ’ τη πόλη που ζούμε, χαλαρό τραγούδι, αν και κοινωνικό, με μια δόση ειρωνείας. Η Ανεμώνα και το Οξυγόνο τώρα είναι σαφώς πιο προσωπικά. Στο μεν πρώτο κάνουμε μια αναδρομή στα παιδικά/εφηβικά μας χρόνια με μια μελαγχολική χροιά, ενώ το δε δεύτερο είναι για αυτά τα άτομα, φυσικά και όχι, που αποτελούν το οξυγόνο μας. Ξέρουν ποία είναι. Τέλος, το Είναι Αγάπη, το οποίο είχε κυκλοφορήσει σε ένα mixtape και αποτελούσε τον πρόδρομο του Γκρίζου Ήλιου, είναι η δική μας οπτική μας για το Hip Hop, είναι το πάθος μας για τα 4 στοιχεία, ο τρόπος ζωής μας στη τελική. Είναι η αφιέρωσή μας σε όλους τους Hip Hop heads, ρομαντικό και γραφικό θα μου πεις, αλλά, ειλικρινά, δε μας νοιάζει. Το εν λόγω κομμάτι, λοιπόν, έγινε στόχος από μια πολλή μικρή μερίδα του κοινού και ορισμένους στενόμυαλους, παροπλισμένους, wannabe βετεράνους “συναδέρφους”. Τα υπόλοιπα άλλη στιγμή.


United Elements: Θα υπάρξουν συναυλίες αυτό τον καιρό, κάποια παρουσίαση δίσκου;

Air Force One: Φυσικά! Υπάρχουν σχέδια για συναυλίες – παρουσίαση δίσκου που επεξεργαζόμαστε αυτό τον καιρό, όταν κάτι οριστικοποιηθεί κάτι θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε. Μέχρι τότε μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για bookings και περαιτέρω infos στο www.facebook.com/urbansinaf1 και στο airforceoneteam@hotmail.com.


United Elements: Ο Γκρίζος Ήλιος θα κοπεί σε cd για τους παραδοσιακούς της υπόθεσης;

Air Force One: Ναι, σε 100 αντίτυπα αρχικά. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούνε να τις αποκτήσουν σε κάποιο live μας ή με αντικαταβολή στο af1merch@gmail.com στη συμβολική τιμή των 3 ευρώ.


United Elements: Το Δεκέμβριο έγινε για 9η συνεχή χρονιά το Thessaloniki Hip Hop Festival (THHF) στο οποίο και πήρατε μέρος. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας;

Air Force One: Ήταν χαρά μας που μας κάλεσαν, το THHF είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο hip hop festival της Ελλάδας. Το απολαύσαμε εκείνο το διήμερο, γουστάραμε στο full πάνω στη σκηνή, αλλά και παρακολουθώντας τα άλλα live acts. H όλη ατμόσφαιρά ήταν πολύ ζεστή, μύριζε hip hop από χιλιόμετρα! Σαν ακροατές το παρακολουθούμε τα τελευταία 4 χρόνια, οπότε ξέραμε πάνω-κάτω τι να περιμένουμε.


United Elements: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Air Force One;

Air Force One: Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις! Μείνετε συντονισμένοι.


United Elements: Θέλετε να προσθέσετε κάτι;

Air Force One: Χαιρετισμούς σε όσους μας νιώθουν, μας αγαπούν και μας μισούν. Να είστε σε επαγρύπνηση 24/7. Καλή χρονιά σε όλους!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hostgator Reviews